söndag 2 maj 2010

Min Farmors äggröra

Min älskade farmor har lärt mig mycket och jag är stolt över att kunna ta över hennes goda råd och andra saker och föra vidare men också glädja andra med.

Hon har lärt mig mycket i köket och vissa av hennes favoriter som hon lagade, lagar jag idag och jag lyckas bra med att behålla smaken även om det blir lite annorlunda, om inte annat så pga ingredienser kan smaka aningen annorlunda.

En sak som hon ofta gjorde speciellt när vi var ute i stugan, var en jättegod äggröra på kokta ägg och blasten från lök eller vårlök.

Vi åt det lika gärna till frukost men ofta till kvällsmat om man åt lite lätt.
Jag ser fortfarande framför mig en skön sommarkväll, lugnet lägger sig över sjön och hon går ned till hällen där löken växte och klippte av blasten. Ibland skickade hon ner mig.

Pappa sa hela tiden åt oss att inte klippa av den för då växer inte löken. Men det var ju en av huvudingredienserna :)

Det är en god och väldigt lätt äggröra, nu har jag redan ätit upp den, men nästa gång tar jag kort. Så här gör man:

Ingredienser
Hårdkokta ägg så många du vill
Vårlök
Smör
Salt och ev. peppar

Koka ägg så de blir hårdkokta
Skala och lägg i en skål
Lägg i smörklickar eller flytande
Mosa äggen noga med en gaffel
Hacka det gröna på vårlöken och blanda i. Svårt att äga hur mycket, ta efter smak.
Salta och peppra lite. Ibland skippar jag pepparn, men om du tar peppar ska det vara svartpeppar.

Den ska helst serveras kall och den är supergod till färskt eller rostat bröd.

Detta är något alla som kommer o hälsar på mig får till frukost någon dag och den är väldigt populär ;)
Tack farmor...

2 kommentarer:

  1. Du knubbis, du läser inte dina kommentarer. Jag har efterlyst fem punkter där vi är lika och fem punkter där vi är olika!!

    SvaraRadera
  2. o ja sa att vi har nagra som ar lika, laser du dina kommentarer??

    SvaraRadera